Συρίγος - Καραγιάννης στον ΣΚΑΪ: Οι 3 άξονες του Ερντογάν - Προπύργιο της Δύσης γίνεται η Ελλάδα

Την τακτική και την προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και την ατζέντα του Εμανουέλ Μακρόν, ανέλυσαν στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο King’s College London Μάνος Καραγιάννης. 

Άγγελος Συρίγος: Οι τρεις άξονες του Ερντογάν

«Ο Ταγίπ Ερντογάν ανήκει σε ένα θρησκευτικό τάγμα το οποίο έχει τρεις βασικούς άξονες. 1ος "μας καταπιέζει η Δύση, μας έχει στύψει, μάς έχει φερθεί αποικιοκρατικά 2ος "να πατήσουμε στα πόδια μας να ξεφύγουμε από την καταπίεση" 3ος άξονας "η Τουρκία πρέπει να γίνει η ισχυρότερη χώρα του ισλαμικού κόσμου". «Αυτά το υποστηρίζουν εδώ και δεκάδες χρόνια» εξήγησε ο κ. Συρίγος.

 
«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε τι θα γίνει την επομένη των αμερικανικών εκλογών. Είναι απίστευτα επικίνδυνο το διάστημα μετά τις εκλογές. Δείτε τι κάνει o Ερντογάν με τους S-400. Τους ενεργοποιεί εν μέσω εκλογών πιστεύει ότι θα ξεχαστεί το θέμα».

«Μετά τις αμερικανικές εκλογές ο Ερντογάν θα σηκώσει τους τόνους. Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου δεν πρόκειται να ξέρουμε τον πρόεδρο αν δεν υπάρχει έκπληξη. Αν εκλέγει ο Μπάντεν τότε ο Ερντογάν θα θεωρήσει ότι έχει διάστημα έως τις 20 Ιανουαρίου για να κινηθεί πριν αναλάβει ο Μπάιντεν» σημείωσε ο βουλευτής.  

Καραγιάννης: Η Ελλάδα γίνεται προπύργιο της Δύσης

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «ο Ερντογάν αρχίζει να χρησιμοποιεί αντιιμπεριαλιστικό λόγο, καθώς υπάρχουν στη Μέση Ανατολή αντιαποικιοκρατικά αισθήματα απόρροια της αποικιοκρατίας. Η Γαλλία ήταν αποικιοκρατική δύναμη, και αυτό το χρησιμοποιεί».  

Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί, όμως, πρόσθεσε ο Μάνος Καραγιάννης και τη θρησκεία. Αλλά κι «ο Μακρόν χρησιμοποιεί αντιισλαμιστικό λόγο κόβοντας ψήφους από τη Λεπέν ενόψει των εκλογών του 2022 ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί  τον ισλαμιστικό παράγοντα». 

«Η αντίδραση της Γαλλίας μπορεί να ανοίξει μέτωπο με όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι επικίνδυνο γιατί για την Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί σύγκρουση πολιτισμών όπως έλεγε ο Σάμουελ Χάντιγκτον» προειδοποίησε. 

Όλα αυτά, συνέχισε όμως, με ένα μαγικό τρόπο βολεύουν την Ελλάδα. «Γίνεται προπύργιο Δύσης στη Μέση Ανατολή ταυτίζονται τα συμφέροντα μας με τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο ιστορικός ρόλος της Ελλάδας ήταν πάντα γέφυρα μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού κόσμου».  

Πηγή: skai.gr