Συρεγγέλα: Με συγκεκριμένα μέτρα η απάντηση του δημογραφικού προβλήματος

H αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist, ενώ εστίασε στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της οικογένειας, την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, οι επιπτώσεις του δημογραφικού είναι αισθητές και στη χώρα μας και εντάθηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και η επίτευξη της συμφιλίωσης προσωπικής/οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι δύο από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, ενώ απαρίθμησε ορισμένες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ενδεικτικά είναι οι άδειες πατρότητας, οι γονικές άδειες, η προστασία των γονέων από την απόλυση, οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», οι χώροι φύλαξης βρεφών και νηπίων σε μεγάλες επιχειρήσεις, το «Σήμα Ισότητας» για τις επιχειρήσεις που προωθούν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και συμφιλίωσης, κ.ά.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία χάραξης και συντονισμού μιας ενιαίας και μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», ανέφερε η κα Συρεγγέλα, σημειώνοντας ότι «το δημογραφικό πρόβλημα αφορά και επηρεάζει όλες και όλους μας. Γι’ αυτό στην προσπάθειά μας αυτή, είναι απαραίτητη η συνεργασία κράτους και κοινωνίας των πολιτών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».
 

 

Πηγή: skai.gr