Συνεργασίες ΣΥΝ εν όψει δημοτικών εκλογών

Κατά πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης θα είναι ο αριθμός των συνεργασιών του ΣΥΝ στις φετινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπεύθυνος του κόμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, στις νομαρχίες θα υπάρξουν μόνο τέσσερις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τις 54 πρωτεύουσες της χώρας, στις 28 ο ΣΥΝ θα κατέβει αυτόνομος και στις 10 σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Για τις υπόλοιπες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι υποψήφιοι.
Από τους 47 δήμους της Β‹ περιφέρειας Αθηνών, στους 32 ο ΣΥΝ θα κατέβει αυτόνομος και τους δέκα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στους δύο σε συνεργασία με τη ΝΔ. Σε ορισμένους δήμους επικεφαλής θα είναι υποψήφιος του Συν και σε άλλους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΝ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντάθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις. Παράλληλα ζήτησε εκ νέου την κατάργηση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επανέλαβε την πρόθεση του κόμματός του να αντισταθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος για την ιδιωτικοποίηση - όπως είπε - των δασών. Αναφερόμενος, τέλος στο ΠΑΣΟΚ, το κάλεσε να ξαναδιαβάσει την διακήρυξή του, όσον αφορά στις κοινωνικές εξαγγελίες του.
Πηγή: skai.gr