Συνέντευξη τύπου του Α. Αλαβάνου

Οριστικό τέλος φαίνεται να βάζει ο Αλέκος Αλαβάνος στα σενάρια περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Με αφορμή συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στόχος είναι να σχηματιστεί κεντροαριστερή πλειοψηφία, ο κ. Αλαβάνος απάντησε λέγοντας ότι η πρόταση αυτή απευθύνεται στην κεντροαριστερά.

Εμείς, διευκρίνισε, είμαστε ριζοσπαστική αριστερά και δεν μας αφορά.

Σε συνέντευξη Τύπου, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 72ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε 10 προτάσεις για το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε συστηματικό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, και στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όταν όλοι μιλούσαν για ομόλογα, εμείς μιλούσαμε για το περιβάλλον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά να πει και θα βρεθεί σε πολλά κοινά σημεία, ενώ χαρακτήρισε φθηνό προεκλογικό κόλπο τη διακήρυξη ΠΑΣΟΚ για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. 

Με αφορμή τα
Επίσης, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός κήρυξε εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου, αφού γνώριζε ότι μια εβδομάδα πριν έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ

Πηγή: skai.gr