Συνελήφθησαν στα κατεχόμενα μέλη συνεργείου του ΡΙΚ

Οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν χθες βράδυ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο τέσσερα μέλη κινηματογραφικού συνεργείου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, που πήγε εκεί για να καλύψει δικοινοτική καλλιτεχνική εκδήλωση. Οι κατοχικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι το συνεργείο κινηματογραφούσε κλειστή στρατιωτική περιοχή και αναμένεται ότι σήμερα θα παρουσιάσουν τους συλληφθέντες ενώπιον λεγόμενου στρατοδικείου.
Οι συλληφθέντες είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Κρέουζος, οι κινηματογραφιστές Ανδρέας Δημητρίου και Χρίστος Χάσικος και η Μαρία Λάμπρου, που συνόδευε το συνεργείο του ΡΙΚ. Η σύλληψη έγινε στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου που χωρίζεται με συρματόπλεγμα από την κλειστή πόλη. Όπως έγινε γνωστό, «αστυνομικοί» με πολιτική περιβολή, οι οποίοι τους παρακολουθούσαν συνεχώς, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στα κρατητήρια. Η κασέτα τους κατασχέθηκε από τις κατοχικές αρχές.
Οι αρχές της Δημοκρατίας αξίωσαν την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων, μέσω των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνουν σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα. Ζήτησαν επίσης την αποστολή γιατρού για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους.
Πηγή: skai.gr