Συνεδριάζει για το λιβυκό το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο συγκαλείται με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ζήτημα Τουρκίας - Λιβύης και για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στο ΕΣΕΠ συμμετέχουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Κώστας Βλάσης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετέχουν οι Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν οι Γεώργιος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης, από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου, από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευαγγελος Φανίδης και από το Μέρα25 η Σοφία Σακοράφα.

Δύο επιστολές, την πρώτη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Aντόνιο Γκουτέρες, και τη δεύτερη στην πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του των Ηνωμένων Εθνών, έστειλε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, με τον Στέλιο Πέτσα να παρουσιάζει το περιεχόμενό τους κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

H επιστολή της Αθήνας στον Γκουτέρες (αγγλικά) 

Πηγή: skai.gr