Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη

Η πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, μετά τις αλλαγές στο οργανόγραμμά της, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Στη διευρυμένη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ενώ ο κ. Δημητριάδης βρέθηκε στα νέα γραφεία της Οργάνωσης μαζί με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη και ελάχιστα μέλη του ΕΓ, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εκτελεστικού Γραφείου.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων των τελευταίων μηνών αλλά και του προγραμματισμού των δράσεων της Οργάνωσης για τους επόμενους μήνες. Βασικά σημεία της ατζέντας του απολογισμού ήταν η διοργάνωση του διαδικτυακού Τηλεμαραθωνίου «Μαζί από απόσταση», η υλοποίηση των προτάσεων της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και οι πολιτικές ακαδημίες που πραγματοποιούνται με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των στελεχών. 

Στο κομμάτι των προσεχών δράσεων ξεχωριστή θέση είχε η ενημερωτική δράση της ΟΝΝΕΔ για τον εμβολιασμό, η καμπάνια για του απόδημους Έλληνες και τη δημιουργία οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ σε όλο τον κόσμο, δράσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό σε συνέχεια όσων ήδη έχουν πραγματοποιηθεί. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την παρουσία του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Γενικέ Γραμματέα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που συμμετέχετε για δεύτερη φορά σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της οργάνωσής μας. Για όλους εμάς η συμμετοχή σας δεν είναι απλώς μια συμβολική κίνηση, αλλά μια ουσιαστική στήριξη στην καθημερινή μας παρουσία στα ζητήματα που αφορούν τους νέους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Από την τελευταία φορά που βρεθήκατε κοντά μας, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε έναν απολογισμό δράσεων που έχουν φέρει την ΟΝΝΕΔ κοντά σε νέους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο γιατί –όσο μας το επέτρεψαν οι δύσκολες λόγω της πανδημίας συνθήκες- βρεθήκαμε σε 16 νομούς της Ελλάδας, αλλά συναντηθήκαμε με νέους που εργάζονται σε κάθε τομέα παραγωγής, μιλήσαμε για κοινωνικά θέματα που θεωρούνταν ταμπού και ποτέ ξανά δεν είχαμε αγγίξει, ασχοληθήκαμε ενεργά με την εθελοντική δράση επανδρώνοντας το Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των οστών και διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες, στηρίζοντας τους άστεγους συμπολίτες μας με τον διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο που πραγματοποιήσαμε συγκεντρώνοντας πάνω από 17.000 ευρώ. Όλα αυτά μας γεμίζουν με το αίσθημα της ευχαρίστησης και της προσφοράς αλλά ταυτόχρονα μας δημιουργούν ευθύνη για το μέλλον, θέλοντας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις που έχουμε θέσει για τη δράση μας και στην εμπιστοσύνη με την οποία μας έχετε περιβάλλει τόσο εσείς όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΟΝΝΕΔ