Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για το ντιμπέιτ

Την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του τηλεοπτικού ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Αντώναρς τόνισε ότι οι εκπρόσωποι θα ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο που θα γίνει η πολιτική συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Είπε μάλιστα ότι αυτή τη φορά η συζήτηση θα γίνει με νηφαλιότητα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει άμεσος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπους Μάκης Μαΐλης είπε ότι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών.

Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή και του κοινού.

Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν από τη ΝΔ οι κκ Αντώναρος, Κουμουτσάκος, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου, από το ΚΚΕ οι κκ Μαΐλης και Μεντρέκας, από το ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Καρίτζης και Σκουρλέτης, από το ΛΑΟΣ κ. Μανθεάκης και από τους Οικολόγους Πράσινους ο κ. Χρυσόγελος και η κ. Κοντούλη.

Από την πλευρά της η Δράση τόνισε ότι "το καρτέλ των κομμάτων... αποφάσισε για άλλη μια φορά τον πλήρη αποκλεισμό από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλων των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου που θα ανακηρυχθούν από τον Άρειο Πάγο οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές" και έκαλε λόγο για "χρεοκοπημένα παραδοσιακά κόμματα" που "εξαντλούν κάθε δυνατότητα ώστε, ανενόχλητα από καινούργιες έντιμες δυνάμεις, να συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα στην χρεοκοπία και την παρακμή".
Πηγή: skai.gr