Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - Οικονομικού Επιτελείου για το δημοσιονομικό κενό

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα για να παρασχεθούν τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού που παρέδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέροντας ότι αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι στη συνάντηση θα μετάσχει ο ίδιος, υπηρεσιακά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος  Χουλιαράκης και Έφη Αχτσιόγλου.  

Ο ίδιος πάντως επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι από το ΓΛΚ παρέλαβε επισήμως έγγραφο περί δημοσιονομικού κενού ύψους 396 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019 και 1,08 δις ευρώ για το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, απέκρουε την κυβερνητική θέση περί «κληρονομιάς» δημοσιονομικού κενού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ανυπόστατους ισχυρισμούς και ζητώντας να οριστεί ραντεβού για να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχες επιστολές είχε επισημάνει ότι θα αποστείλει στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους Βουλής και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.