Συνάντηση Ν. Δένδια με ΕΣΕΕ

Κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και περιορισμό της δυνατότητας πρόσβασης στα αρχεία του Τειρεσία από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες, ήταν τα δυο βασικά θέματα που έθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια.

Ο πρόεδρος τη ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης δήλωσε ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν το διάλογο, για τα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και - μεταξύ άλλων - την αποποινικοποίηση της οφειλής των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, την εξίσωση του χρόνου παραγραφής των εκατέρωθεν απαιτήσεων μεταξύ Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και ασφαλισμένων, την ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων, την αναγκαία εφαρμογή των νόμων από όλους, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε φορείς, είτε Οργανισμοί.

Ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα τα αιτήματα που υπέβαλε η ΕΣΕΕ αποτελούν ζητήματα πρώτης γραμμής για τον εμπορικό και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στο υπουργείο και στην ΕΣΕΕ με κατεύθυνση την τελική επίλυσή τους.

Σχετικά με την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό

Στο μεταξύ, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βέρας Νικολαΐδου από το ΚΚΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη των κατοίκων για απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και επανέλαβε ότι μέσα σε επτά μήνες θα έχουν αποδοθεί τα περίπου 10 στρέμματα από το χώρο των γυναικείων φυλακών.

Ο κ. Δένδιας δε θέλησε να δεσμευτεί για τις ανδρικές φυλακές, λέγοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν απαντήσεις για το διάγραμμα της μεταφοράς και κυρίως για το τι θα γίνει με τους υπόδικους.
Πηγή: skai.gr