Συνάντηση Μιλοσόσκι – Ράις

Οι ΗΠΑ δια της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις ενθάρρυνε τα Σκόπια να στηρίξουν τη διαδικασία του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.

Μετά την ημίωρη συνάντηση που είχε με την αμερικανίδα ομόλογό του, στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενθέρμως την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση των Σκοπίων σε περίπτωση ελληνικού βέτο, ο κ. Μιλοσόσκι αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει εάν η ελληνική κυβέρνηση θέσει τελικά βέτο επεσήμανε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα "θα πλήξει πρώτον, τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή, αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ τη στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όπως το Κόσοβο".

Παράλληλα, όπως είπε, αναμένουμε μια φιλική, νηφάλια και ώριμη συμπεριφορά από την ελληνική κυβέρνηση όταν συζητούμε για το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ "δεν έχει να κάνει με συζήτηση περί ονομάτων, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο και αφορά τη σταθερότητα, τη δημοκρατία, και κοινές προσπάθειες για να μοιραζόμαστε την ευθύνη της αλληλεγγύης".

Κληθείς να αποσαφηνίσει εάν συζητά την αλλαγή του ονόματος της χώρας του, σημείωσε ότι "τώρα μιλάμε για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο στόχος μας και νομίζω ότι θα τον πετύχουμε".
Πηγή: skai.gr