Κλείσιμο

Συναντήσεις Παναγιωτόπουλου – Βαρβιτσιώτη με Γάλλους αξιωματούχους

Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας και το κοινό τους όραμα για την εμπέδωση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη κατά τις ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν με Γάλλους αξιωματούχους ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας, Κριστιάν Καμπόν και την πρόεδρο της επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Ενόπλων Δυνάμεων της Εθνοσυνελεύσεως Φρανσουά Ντυμά.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η κατάσταση ασφαλείας  στην Ανατολική Μεσόγειο.  Υπογραμμίστηκε δε, η σημασία της στρατηγικής σχέσεως Ελλάδος - Γαλλίας, που εδράζεται σε ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γαλλικής Γερουσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε την ισχυρή δέσμευση και των δύο χωρών στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συνεπή υποστήριξη της Γαλλίας προς τις ελληνικές θέσεις και μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διμερής συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συντονισμού στα πλαίσια της ΕΕ, για την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου της πανδημίας, τη βέλτιστη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, αλλά και την εκπόνηση μιας δίκαιης και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους Γάλλους κοινοβουλευτικούς και τον παριστάμενο Γάλλο πρέσβη, Πατρίκ Μεζονάβ τις ευχές του για τη γαλλική εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου. 


 

Πηγή: skai.gr