Σύμπτωση τακτικών στο Κυπριακό

Η τακτική που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της επόμενης φάσης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, η Αθήνα και η Λευκωσία, μέχρι και τις 29 Μαρτίου, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων με τον πρόεδρο της Κύπρου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στηρίζει μια λύση λειτουργική και βιώσιμη στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
"Στόχος μας - τόνισε - είναι η ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε όλοι οι Κύπριοι να απολαύσουν με ασφάλεια τα αγαθά της ευρωπαϊκής τους ενσωμάτωσης». Ο κύριος Καραμανλής εξέφρασε την ελπίδα ότι η μετριοπαθής στάση της Λευκωσίας θα βρει ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά και την πεποίθηση ότι παρά τις δυσκολίες πρέπει οι συνομιλίες να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα.
Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα στηρίξει την κυπριακή κυβέρνηση στην περίπτωση που αυτή πει «όχι» στο σχέδιο Ανάν, ο κύριος Καραμανλής απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Λευκωσία και θα τη στηρίζει μέχρι τέλους.
Την άποψη ότι θα γίνει δυνατή η εξεύρεση λύσης έστω και την τελευταία στιγμή, εξέφρασε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Το απόγευμα ο πρόεδρος της Κύπρου θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Πηγή: skai.gr