Yπέρ των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών ο ΣΥΡΙΖΑ - «3η φορά παράνομη η απεργία τους»

Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών εκφράζει ο αρμόδιος τομεάρχης, Νεκτάριος Σαντορινιός, επικρίνοντας μάλιστα την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για την απεργία των Ναυτεργατών.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Για τρίτη συνεχόμενη φορά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά κρίνει παράνομη την απεργία των Ναυτεργατών, την ώρα που όλα τα εργατικά σωματεία βρίσκονται στο δρόμο, δίνοντας μια μεγάλη μάχη ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης και στο Νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Τόσο η απόφαση, όσο και η ίδια η προσφυγή των πλοιοκτητών, στρέφονται ευθέως και κατάφορα κατά του δικαιώματος των Ναυτικών στην απεργία και στον δίκαιο αγώνα τους για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Ο κ. Σαντορινιός προσθέτει ακόμη ότι «Σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας και οι Ναυτικοί, δέχονται το πιο σοβαρό χτύπημα, με την κατάργηση και την ισοπέδωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Μετά την ψήφιση αυτού του οπισθοδρομικού και αντιδραστικού, για τον κόσμο της εργασίας, νομοσχεδίου, τίποτα δε θα είναι ίδιο στις ζωές όλων των εργαζομένων».

Κλείνοντας δηλώνει ότι «στεκόμαστε δίπλα στους Ναυτικούς μας, όπως πράξαμε, τόσο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας, όσο και την περίοδο που η ΝΔ στοχοποιούσε και φτωχοποιούσε, πάλι, τους χιλιάδες Έλληνες ναυτεργάτες» και καλεί τους Ναυτικούς να δώσουν «δυναμική απάντηση».
 

Πηγή: skai.gr