Μητσοτάκης σε Βούτση: Μη συναινείς στην αλλαγή του κανονισμού της Βουλής

Να μη συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ κάλεσε  τον Νίκο Βούτση από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του κ. Βούτση.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της προτροπής του κ. Βούτση στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.  

Εάν ο πρόεδρος της Βουλής συναινέσει, προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου.

«Θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα. Όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθύτατα προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης και παρακμιακή κατάσταση» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη».

Όπως και δεν μπορεί, πρόσθεσε, σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια. 

«Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σε αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μια καρέκλα.  Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter.  Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η πρόταση του Νίκου Βούτση προκειμένου ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα, με το σκεπτικό ότι είχαν εκλεγεί ως αρχηγοί κομμάτων. Πάντως, με δηλώσεις τους οι κύριοι Θεοδωράκης και Καμμένος απορρίπτουν την κυβερνητική πρωτοβουλία. 

Πηγή: skai.gr