Συλλυπητήριο μήνυμα από Σερβία

Τη βαθιά τους θλίψη για την τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα, εξαιτίας των πυρκαγιών, εκφράζουν ο πρόεδρος της Σερβίας κ. Μπόρις Τάντιτς και ο πρωθυπουργός κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα σε επιστολές που απέστειλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

\"Δεχτείτε τα συλλυπητήρια και την συμπάθεια του σερβικού λαού και εμού προσωπικώς για την τραγωδία που έπληξε τη φίλη χώρα Ελλάδα. Συναισθανόμαστε εσάς και τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους\" αναφέρει ο κ. Τάντιτς στο τηλεγράφημα που απέστειλε στον ομόλογό του κ. Παπούλια και δηλώνει την προθυμία της χώρας του να προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια.

\"Τα ειλικρινή βαθιά συναισθήματα συμπάθειας προς το φίλο ελληνικό λαό\", εξέφρασε και ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα σε επιστολή που απέστειλε στον ομόλογό του κ. Καραμανλή.

\"Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα, με οποιοδήποτε τρόπο, για να αποτραπεί η συνέχιση της τραγωδίας\" αναφέρει ο κ. Κοστούνιτσα στην επιστολή του προς τον κ. Καραμανλή και εκφράζει την πεποίθηση ότι \"η τραγωδία αυτή θα αποτελέσει ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η φιλία των δύο λαών όπως γινόταν συχνά στον παρελθόν κατά την διάρκεια σκληρών δοκιμασιών\".

Ο κ. Κοστούνιτσα ζητά από τον κ. Καραμανλή να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του σερβικού λαού και του ιδίου στις οικογένειες που θρηνούν θύματα από τις πυρκαγιές.
Πηγή: skai.gr