Στους διαδίκους η δικογραφία

Στα χέρια των διαδίκων θα βρίσκεται την Πέμπτη η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου. Παράλληλα, φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών η προσωποποίηση των διώξεων για τα αδίκημα της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στη συνέχεια, ο ανακριτής αναμένεται να αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε συνολικά πέντε άτομα.

Νωρίτερα την Τετάρτη τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέφεραν το αίτημα για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, των Σπύρου Κλαδά, Γιάννη Αγγέλου και Γιάννη Ανδριανού.

Έτσι συμπληρώνεται ο αριθμός των 2/5 που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την υποχρεωτική κλήτευση προσώπων σε Διαρκείς Επιτροπές.

Ωστόσο, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι Διαρκής Επιτροπή, και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το αίτημα να τεθεί σε ψηφοφορία.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, τον προκάλεσε να καταθέσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πάντως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολίασε ότι "το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εξέλθει από τη βαθιά εσωκομματική κρίση με ανεπιτυχείς κινήσεις εντυπωσιασμού και χωρίς συντονισμό", κάνοντας λόγο για στάση γεμάτη αντιφάσεις.

Ως κυριότερη αντίφαση ανέφερε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την παρουσία του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο εμποδίζει την προσέλευση δικών του πρώην υπουργών Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι έχουν κληθεί κανονικά.

Στο μεταξύ, αγωγή κατά του Θέμου Αναστασιάδη κατέθεσε ο όμιλος Λασκαρίδη, ζητώντας αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αιτία τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο δημοσιογράφος απαντώντας στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δηλαδή ότι τμήμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του τα είχε δώσει ο κ. Λασκαρίδης.
Πηγή: skai.gr