Κλείσιμο

Στον απόηχο του γαλλικού «όχι» η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

«Χρήσιμη και ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπου συζητήθηκαν το «όχι» των Γάλλων στο Ευρωσύνταγμα, οι ελληνοαμερικανικές, ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και γενικότερα τα εθνικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε σοβαρός προβληματισμός και από την ηγεσία του υπουργείου για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε συνδυασμό με το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το γαλλικό «όχι», όσο και για το ζήτημα της ονομασία της FYROM.
Ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι «ως ΠΑΣΟΚ εκφράσαμε τη θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική και τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ».
Ο Πάνος Τρυγάζης εκ μέρους του ΣΥΝ πρότεινε -ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε - η ελληνική κυβέρνηση να προσέλθει με την αντίληψη ότι η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και οι κατευθύνσεις που ακολουθούνται χρειάζονται επανεξέταση.
Πηγή: skai.gr