Στο ζενίθ η εκστρατεία

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς έξι ημέρες απομένουν για το άνοιγμα της κάλπης.

Όσο η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει, το πολιτικό μάρκετινγκ επιτάσσει πιο έντονη παρουσία των αρχηγών σε εξέδρες και μπαλκόνια για τις παραδοσιακές προεκλογικές ομιλίες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

• • Στην Κρήτη, ο Κώστας Καραμανλής
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την κρισιμότητα της ψήφου της Κυριακής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, ενώ
Κατά του δικομματισμού. Χαστούκι στο δικομματισμό
Συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος
Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων επισκέφθηκε ο πρόεδρος τού ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ σε
Η απήχηση. Την ίδια ώρα, μπορεί τα φώτα της ΔΕΘ για τους πολιτικούς αρχηγούς να έσβησαν, ωστόσο τα επικοινωνιακά στρατηγεία μελετούν εάν και κατά πόσο πέρασαν τα μηνύματα στο εκλογικό σώμα.

• • • Πάντως, το συνολικό ποσοστό τηλεθέασης στη συνέντευξη Τύπου
Τα μεγαλύτερα ποσοστά και των δύο πολιτικών αρχηγών καταγράφονται στις μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 65 ετών. Συγκεκριμένα, το 78% αυτών των τηλεθεατών επέλεξαν να δουν τη συνέντευξη του κ. Καραμανλή και το 71,8% του κ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, το στοίχημα των νέων ψηφοφόρων είναι πιο δύσκολο, καθώς στην ηλικία 15 έως 24 ετών πετυχαίνουν και οι δύο τα χαμηλότερα ποσοστά τους. Μόλις 54,3% αυτής της ηλικιακής ομάδας παρακολούθησε τον πρωθυπουργό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έφθασε το 45,6%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσίασαν οι ίδιες οι ερωτήσεις που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο των συνεντεύξεων Τύπου, που έδειξαν μάλλον να προεξοφλούν το αποτέλεσμα, καθώς οι ερωτήσεις προς τον μεν πρωθυπουργό αφορούσαν τη διακυβέρνηση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, προς τον δε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το μέλλον στο εσωτερικό του κόμματός του σε περίπτωση ήττας του.
Πηγή: skai.gr