Στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά από Κέντρα Παιδικής Μέριμνας

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, 800 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από διάφορα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού χαιρέτησε τα παιδιά συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.
Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία αυτή του προέδρου της Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε, αναδεικνύει την γνωστή σε όλο τον Ελληνικό Λαό κοινωνική ευαισθησία που τον διακρίνει διαχρονικά.
Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης επανεξετάζει τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις, με στόχο να τις κάνει αποτελεσματικότερες. Δηλαδή, εξήγησε, να γίνει μια σταδιακή, αλλά πραγματική, απορρόφηση σε θέσεις εργασίας ατόμων που ανατράφηκαν σε ιδρύματα.
Προς τούτο, είπε ο κ. Παυλόπουλος, εξετάζουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης της κείμενης νομοθεσίας προς τρεις, κυρίως, κατευθύνσεις:
"Πρώτον, να καταλάβει όλους τους ΟΤΑ α‹ και β‹ βαθμού σε επίπεδο νομού, ανεξάρτητα από το αν αυτοί διατηρούν ή όχι σχετικό ίδρυμα.
Δεύτερον, να περιλάβει και άτομα που ανατράφηκαν και σε δημόσια, εκκλησιαστικά καθώς και ιδρυματικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα, και όχι μόνον αυτά των δημοτικών βρεφοκομείων.
Τρίτον, να διασφαλίζει έναν ελάχιστο, κατ` έτος, αριθμό απορρόφησης των συγκεκριμένων ατόμων με ειδική διαδικασία που θα καθιερώσουμε, αφού συγκεντρώσουμε σχετικά στοιχεία, ιδίως σε σχέση με τον αριθμό των εν λόγω ατόμων».
Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Ολυμπιονίκες που έσπευσαν μετά από πρόσκλησή του για να μιλήσουν με τα παιδιά των Ιδρυμάτων. Εκ μέρους των Ολυμπιονικών μίλησε προς τα παιδιά η πρωταθλήτρια πόλο Εύη Μωραΐτίδου, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για την πρόσκληση και ζήτησε να μεριμνήσει η κυβέρνηση ώστε να έχουν καλύτερη τύχη τα παιδιά αυτά.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr