Κλείσιμο

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρεται η σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα η πολυμέτωπη κόντρα μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να συναντούν τον Κάρολο Παπούλια, θέλοντας να εκπέμψουν διαφορετικά μηνύματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει κατά την απογευματινή συνάντησή του (18.00) με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας πόσο σημαντική είναι για την χώρα η πολιτική σταθερότητα και η ομαλή μετάβαση στην μετά τα μνημόνια εποχή.

Θα ενημερώσει επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο, που αποτελεί καρπό πολύμηνων προσπαθειών σύσφιξης των τριμερών σχέσεων μεταξύ των τριών κρατών, με αιχμή τα ενεργειακά αλλά και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωών.

Νωρίτερα, στις 14:45, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις και να προχωρά σε νέες συμφωνίες με τους δανειστές που θα δεσμεύουν και μελλοντικές κυβερνήσεις.

Στο Μαξίμου ο Βασίλης Κικίλιας

Για διεύρυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις από και προς την Ελλάδα, έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενος στις επαφές που είχε με το FBI και τη CIA για το θέμα των τζιχαντιστών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε πως το θέμα των ξένων μαχητών και το θέμα των εξτρεμιστών τζιχαντιστών είναι από τα πρώτα στις προτεραιότητες των ΗΠΑ.

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες για τις επιτυχίες της Ελλάδας στο θέμα της τρομοκρατίας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου αν και η Ουάσιγκτον προτίθεται να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό, παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από το οποίο θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ πρόσθεσε πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

«Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής», πρόσθεσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ