Στο Μεσολόγγι Παπούλιας – Πετραλιά

Στο Μεσολόγγι βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της επετείου της ηρωικής εξόδου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα των Ελλήνων το 1821 και την κληρονομιά που άφησαν, τονίζοντας ότι "αυτός ο ιδεαλισμός του αγώνα για την ανεξαρτησία και το πάθος για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι και το μεγαλείο του".

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "σήμερα οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά" και συνέχισε: "Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε συνείδηση της μεγάλης και ιστορικής ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας. Σαν χρέος προς τις μελλοντικές γενιές. Σαν τιμή για τους αγωνιστές του παρελθόντος".

Την κυβέρνηση στους εορτασμούς εκπροσώπησε η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η οποία κατά την ομιλία της σημείωσε ότι "το μήνυμα της εξόδου του Μεσολογγίου είναι πάντα ζωντανό. Μας υποδεικνύει το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε. Το δρόμο της συλλογικής δράσης, το δρόμο της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων".

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η υπουργός Απασχόλησης, με αφορμή την διεθνή οικονομική κρίση "πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα οικονομικά ισχυρή, για μια κοινωνία παραγωγική, για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος της ομιλίας της, σχετικά με την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, η κ. Πετραλιά ανέφερε: "Ένας υπεύθυνος Πρωθυπουργός και μία υπεύθυνη Κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα από τη διεθνή οικονομική κρίση, δεν στέκεται στους αριθμούς, αλλά στους ανθρώπους. Το έργο μας είναι αυτό που αποτελεί για εμάς προτεραιότητα".
Πηγή: skai.gr