Στο φως τα ονόματα

Δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών θα βρίσκονται στη Γερμανία και τη Γερμανία πριν τις 15 Φεβρουαρίου για την υπόθεση της Siemens, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.

Ο ένας θα είναι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση εδώ και 15 μήνες, ενώ ο δεύτερος δεν έχει οριστεί ακόμα.

Μεταξύ άλλων οι έλληνες εισαγγελείς θα ζητήσουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων για να διαπιστώσουν τη διαδρομή των χρημάτων, καθώς και τους παραλήπτες.

Την ίδια ώρα, τελεσίγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της εταιρίας στέλνει η Siemens, ζητώντας τους να καταθέσουν ο,τιδήποτε γνωρίζουν για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμία και τις μίζες. Σε διαφορετική περίπτωση η Siemens αξιώνει αποζημιώσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ για τα στελέχη εκείνα που εμπλέκονται, αλλά αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές.

Το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens εξακολουθεί να προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, επί κυβερνήσεως του οποίου έγιναν οι διαπραγματεύσεις για το C4I.

O βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης είχε χειριστεί την επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens του συστήματος C4I, ζήτησε να αποκαλυφθούν τα ονόματα των χρηματισθέντων, προειδοποιώντας ακόμα και με παραίτηση, καθώς δεν ανέχεται – όπως είπε να διασύρονται οι θεσμοί.

Αυτή τη στιγμή πλανάται το φάσμα της μίζας πάνω από τον πολιτικό κόσμο. Δεν ανέχομαι να ντρέπομαι να κυκλοφορώ στο δρόμο, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Να χυθεί άπλετο φως ζήτησε και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για τον οποίο ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί ότι το υπουργείο του χειρίστηκε την προμήθεια των τεχνολογικών συστημάτων για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από την πλευρά του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι κακώς ενοχλήθηκε ο κ. Παπαντωνίου και έκανε μία δήλωση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Όποιος θέλει να είναι περήφανος που είναι πολιτικός και Έλληνας, πρέπει να ζητά αμέσως εδώ και τώρα όλα τα πράγματα να δοθούν στο φως και στην κοινή γνώμη και στη Δικαιοσύνη, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Βάσω Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει κάθαρση και πρόσθεσε ότι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, παίζει το παιχνίδι της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr