Κλείσιμο

Στις κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι τελικώς η ημερομηνία που επέλεξε ο πρωθυπόυργός Κώστας Καραμανλής για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια, στη 1, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να του διαβιβάσει πρόταση της κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών τη 16η Σεπτεμβρίου. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός θα προβεί σε εκτενή δημόσια δήλωση.

• • • • Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε, πως η κυβέρνηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία.

Στο χρονικό διάστημα που παρήλθε από τις 7 Μαρτίου το 2004, η χώρα έκανε σταθερά βήματα σε όλους τους τομείς. Οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν και πολλές από αυτές αποδίδουν ήδη καρπούς, επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, σημειώνοντας πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

ΚΚΕ: Να τιμωρηθούν ΝΔ ΠΑΣΟΚ
 
Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Βλέπω νίκη, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου και εννοούσε τότε. Ο κ. Καραμανλής έχει βρεθεί, έκτοτε, σε μια κατάσταση πανικού και ανασφάλειας που τώρα συνοδεύεται από την αγχώδη επιχείρηση συγκάλυψης. Για το ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές είναι μια διαφανής ανάγκη στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον Έλληνα πολίτη. Για την ΝΔ, οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι συγκάλυψης των αδιεξόδων της που επιχειρεί να μετατρέψει σε αδιέξοδα της χώρας. Αυτό θα το λύσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Ευθυμίου πρόσθεσε ότι σήμερα όλοι οι Έλληνες έκπληκτοι και μάλιστα κάτω από το τρομερό θέαμα της πυρπόλησης της Πεντέλης, είδαν τον Υπουργό Οικονομίας να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου και να έχει το κουράγιο να συνεχίζει με το ανέκδοτο της τετραετίας, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν.

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Ευθυμίου, την Κυριακή συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εγκρίνει τους εκλογικούς συνδυασμούς του Κινήματος.

Το ΚΚΕ. Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο για τις δηλώσεις Ρουσόπουλου:

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι συνέπεια ή όχι στη συνέχιση των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, όπως υποστήριξε ο Θ. Ρουσσόπουλος.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οι μεταρρυθμίσεις τους υπηρετούν το κεφάλαιο σε βάρος του λαού. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και όπλο στα χέρια του λαού για τα χειρότερα που έρχονται, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΝ. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού Νίκος Βούτσης, σχολίασε την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ως εξής:

Ως Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές και θα πάμε και καλά, όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν.

Πάνω στα αποκαΐδια της Πεντέλης, είναι βαρύ πολιτικό ατόπημα η προκήρυξη των εκλογών για τις 16 Σεπτέμβρη.

Μια τέτοια απόφαση με προφανή και την κομματική σκοπιμότητα, για συγκάλυψη του σκανδάλου των ομολόγων, δεν μπορεί παρά να εκφράζει μια μεθοδολογία που μόνο σύγχρονοι Νέρωνες της πολιτικής επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού.

Πραγματικό εθνικό θέμα θα ήταν η στρατηγική για να σωθεί η Πάρνηθα και η Πεντέλη. Αφού τις έκαψαν, επικαλούνται κάποιες θολές μεταρρυθμίσεις που εύλογα κανείς μπορεί να εκτιμήσει ότι θα οδηγήσουν σε αντίστοιχους κοινωνικούς εμπρησμούς.
Πηγή: skai.gr