Στήριξη Βρετανίας σε Ελλάδα και Κύπρο για Αν. Μεσόγειο - Συζήτηση με Ελλάδα για Βrexit

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Τηλεφωνικές επαφές με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης είχε η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον, με άξονες την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των πολιτών μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονία Βρετανίδα Υφυπουργός συνομίλησε με τη διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, η οποία έχει αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνης γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ενωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Συζήτησαν το μέλλον της διμερούς συνεργασίας, με την κα Μόρτον να επαναβεβαιώνει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια λύση στην Κύπρο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα είναι μακρόχρονοι και σημαντικοί σύμμαχοι», έγραψε στο Twitter η κα. Μόρτον.

Είχε επίσης συνομιλία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων των Βρετανών και Ελλήνων υπηκόων, τώρα και μετά από τη μεταβατική περίοδο αποχώρησής μας από την ΕΕ», ανέφερε επίσης στο Twitter η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών.
 

Πηγή: skai.gr