Στην πρώτη γραμμή η Φώφη

Μείζον θέμα εγείρει η συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζε ότι υπήρχε κώλυμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κ. Γεννηματά, σε τρεις συνεντεύξεις της κατά το παρελθόν, εμφανίζεται να γνωρίζει ότι δεν δικαιούται να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές.

Από την Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για κινήσεις πανικού της ΝΔ που δεν πτοούν το ΠΑΣΟΚ.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.

Θυσίασαν το όνομα της Γεννηματά δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος. Υποστήριξε ότι την έπεισαν από το ΠΑΣΟΚ να πάρει αυτό το ρίσκο.

Για πρώτη φορά η ΝΔ έχει χάσει από χθες βράδυ την πρωτοβουλία των εξελίξεων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόσθεσε ότι αν και ο ίδιος είναι υποψήφιος ωστόσο ο Άρειος Πάγος δεν έχει στα χέρια του την παραίτηση του από τη θέση του δημάρχου Πάρου, ώστε να εξετάσει εάν έχει πρόβλημα εκλογιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε την κα. Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (στο οποίο ήταν επικεφαλής), κρίνοντας ότι η συμμετοχή της είναι αντίθετη στο άρθρο 56 του Συντάγματος.

Το νομικό κώλυμα που οδήγησε τον Άρειο Πάγο σε αυτή την απόφαση αφορά στο ότι δεν παραιτήθηκε εγκαίρως από το αξίωμά της στην νομαρχία Αθηνών.

Στο επίμαχο ζήτημα είχαν αναφερθεί νωρίτερα την Κυριακή τόσο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης όσο και ίδια η Φ. Γεννηματά. Ο Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα ενώ η κα. Γεννηματά πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με την παλιά και αδίστακτη Δεξιά.

Απαντώντας στις δηλώσεις Αθανάσακη ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως δεν σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων, και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της κ. Γεννηματά σύμφωνα με τις οποίες φερόταν να παραδέχεται ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει οι αιρετοί νομάρχες να έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα, πριν το τέλος της θητείας τους, ακόμα και αν παραιτηθούν.

Πηγή: skai.gr