Κλείσιμο

Στην Κύπρο ο Δένδιας για το 17ο ετήσιο Συνέδριο του περιοδικού «The Economist»

Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο 17ο ετήσιο Συνέδριο του περιοδικού «The Economist», με θέμα «Working towards a secure environment for sustainable recovery», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα συζήτησης «Can the potential of peace and co-operation prevail in the Eastern Mediterranean? - Adherence to the international law: Is it a sufficient condition for peace in the region?» (Μπορεί η προοπτική της ειρήνης και της συνεργασίας να επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο; - Τήρηση του διεθνούς δικαίου: Είναι επαρκής προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή;)

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περίπου στις 13:20.

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν τον συντονισμό σε όλα τα θέματα, όπως οι εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

Αναμένεται επίσης να συζητηθεί η συνεργασία σε πολυμερή σχήματα, καθώς και τα αποτελέσματα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των Βαρωσίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ