Στην Αίγυπτο ο αρχηγός ΓΕΣ

Θέματα που αφορούν την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος - Αιγύπτου όπως επίσης και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, απασχόλησαν τις επίσημες διμερείς συνομιλίες που είχε το τελευταίο διήμερο στο Κάιρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας.

Ο κ. Γράψας, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του αιγυπτίου ομολόγου του, συναντήθηκε με τον αρχηγό Επιχειρήσεων των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων υποστράτηγο Μουστάφα Άχμεντ Ελ Σαΐντ, τον αρχηγό των Τεθωρακισμένων, υποστράτηγο Μοχάμεντ Νοούρ Ελ Ντιν Αμπντάλα και τον αρχηγό Πεζικού, υποστράτηγο Άχμεντ Ιμπραήμ Μοχάμεντ Αουάντι.

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΣ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε επίσημο γεύμα που παραχώρησε ο έλληνας Πρέσβης Παναγιώτης Βλασσόπουλος, στο οποίο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής. Απόψε τον αρχηγό ΓΕΣ δεξιώνονται οι αιγυπτιακές στρατιωτικές αρχές.

Σε όλες τις επίσημες διμερείς επαφές, τον αντιστράτηγο  Γράψα, συνόδευε ο ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο, πλοίαρχος ΠΝ Απόστολος Μπάστας.

Η επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στην Αίγυπτο ολοκληρώνεται αύριο, οπότε και επιστρέφει στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr