Στίγμα Σαμαρά

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κοινωνία, αλλά και στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του προεδρική ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κομματός του.

Όσον αφορά το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι θα διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, έδωσε έμφαση στη μαζικότητα της συμμετοχής των εσωκομματικών εκλογών που τον ανέδειξαν νέο πρόεδρο, και υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί πλήγμα σε βάρος της ενότητας της παράταξης.

"Εχω διακηρύξει μετά την εκλογή μου ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Βάζω σφουγγάρι και σβήνω" σημείωσε, πρόσθεσε όμως ότι "δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητάς μας".

Σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει η παράταξη της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για συνεπή, συνετή, δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

«Δεν θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό, αλλά δεν θα προσφέρουμε στο ΠΑΣΟΚ και λευκή επιταγή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού την Πέμπτη για την ανάταξη των δημοσιονομικών, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «γενικολογίες και έκθεση ιδεών».

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε: "Σε τι μας καλεί ο κ. Παπανδρέου να δείξουμε συναίνεση; Στη γενικολογία του, στα ευχολόγιά του, στην αναβλητικότητά του;".

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου: "τα κοστολογημένα και εξειδικευμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, τις αρμοδιότητες των υφυπουργών και τους νέους γενικούς γραμματείς, ο κ. Παπανδρέου περιμένει να τα φέρει ο Αι Βασίλης;". Επισήμανε ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση προς τα πού να κατευθυνθεί, δεν έχει σχέδιο, παλινωδεί συνεχώς και τις συνέπειες από τις παλινωδίες τις πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «δεν θα παίξουμε με τους θεσμούς όπως το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπλέξουμε σε κοκορομαχίες στη Βουλή και δεν θα δώσουμε εξετάσεις ψευτοπροοδευτικότητας».

«Θα δώσουμε ξανά ελπίδα ως κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, το μπορούμε όλοι μαζί και το χρωστάμε στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Στη δευτερολογία του, με την οποία έκλεισε τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση ούτε και την ετοιμότητα να κυβερνήσει.

"Η αναβλητικότητα της κυβέρνησης τιμωρείται πολύ σκληρά και από τις αγορές" συνέχισε, επισημαίνοντας ότι για την έξοδο από την κρίση χρειάζεται απασχόληση, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλου για συνάντηση μαζί του, και σημείωσε ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί έναν-έναν ξεχωριστά όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Θέμα ημερήσιας διάταξης της ΚΟ της ΝΔ ήταν «η Ελληνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομική κρίση», ενώ στη συνεδρίαση θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων. Παρόντες στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ήταν ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και η ανθυποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr