Στη Βουλή το σκανδαλο Siemens

Nέα τροπή έλαβε την Παρασκευή η πολύκροτη υπόθεση της Siemens, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωσε ότι έλληνες εισαγγελείς πρόκειται να μεταβούν στη Γερμανία, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία με τις γερμανικές αρχές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, δήλωσε στη Βουλή ότι για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει ζητηθεί από το Δεκέμβριο του 2006 η δικαστική συνδρομή των εισαγγελέων της Βρέμης και του Μονάχου, ενώ στις 30 Ιανουαρίου 2008 κατατέθηκε συμπληρωματικό αίτημα, αφού είχαν έρθει στο φως πρόσθετα στοιχεία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχιλλέα Κανταρτζή, ο κ. Χατζηγάκης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς όπως είπε, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ριχθεί άπλετο φως, ενώ ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την απόλυτη προτεραιότητα της έρευνας.

• • Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν η Δικαιοσύνη θα έχει ήδη αποφανθεί, εδώ είμαστε και για εξεταστική, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι εάν γινόταν κάτι τέτοιο τώρα, αυτό θα αποτελούσε εμπόδιο στο να δούμε τι συμβαίνει στην υπόθεση.
Πηγή: skai.gr