Στη Βουλή η αντιπαράθεση για την Ολυμπιακή

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για απαξίωση της εταιρείας και ξεπούλημα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης πως με τη στάση τους δείχνουν τραγική αδυναμία να δουν την πραγματικότητα για την Ολυμπιακή και αποδεικνύουν το φοβικό τους σύνδρομο απέναντι σε καθετί καινούργιο.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι το πακέτο των μέτρων κόστους 1,3 δισ σε βάθος εικοσαετίας θα καλύψει όλους τους εργαζόμενους.

"Ο κ. Χατζηδάκης αδικεί τον εαυτό του", απάντησε ο Χρήστος Παπουτσής από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως είναι "ένας φοβισμένος, τρομοκρατημένος υπουργός της κυβέρνησης".

Παράλληλα, κατηγόρησε το υπουργείο για κακοδιαχείριση της εταιρείας και είπε ότι ενώ από τη μία διεξάγεται διεθνής διαγωνισμός, από την άλλη ο πρωθυπουργός την πουλάει στο Κατάρ χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων.

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, αν το ΠΑΣΟΚ καταθέσει τελικά όπως έχει ανακοινώσει, σχετικό αίτημα.

Πηγή: skai.gr