Στη Σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Η Σύνοδος ήταν αρχικά προγραμματισμένη να λάβει χώρα με φυσική παρουσία στη Ρώμη, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι αποστολές και οι λοιπές επιχειρησιακές δράσεις του ΝΑΤΟ.

Επίσης, συζητήθηκαν ο υφιστάμενος και ο μελλοντικός ρόλος της Συμμαχίας στη διεθνή προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας και οι εξελίξεις επί του Σχεδίου Συναντίληψης του NATO.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε πρόσκληση στους ομολόγους του για την επόμενη Σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών τον Σεπτέμβριο του 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, παρουσιάζοντας την οργανωτική σχεδίαση.

Μεταξύ άλλων, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του 2021 για την Ελλάδα, ως επετειακού έτους για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ