Θεοδωράκης: Στηρίζουμε λύση στα βόρεια σύνορα - Στα ανατολικά ο κίνδυνος

«Ως κόμμα έχουμε μια γραμμή… Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας, γιατί θεωρούμε ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά, και όχι στα βόρεια» τόνισε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί».

«Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα αλλά την Ελλάδα» διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον Alpha. 

«Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, είμαι περισσότερο γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα, με ενδιαφέρει το συμφέρον της πατρίδας» υπογράμμισε. 

«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω» επέμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν "Μακεδονία". Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία». 

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από την ΚΟ του Ποταμιού αποσαφήνισε ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει στηρίζει από δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».

«Δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα... Αν ήθελα, θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης. 
 

Πηγή: skai.gr