Σουφλιάς για τα δάση

Έμμεσες αιχμές για την τροπολογία που προέβλεπε την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαίρετων, και η οποία αποσύρθηκε τελικά, άφησε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ για την οριοθέτηση των δασών, ο κ. Σουφλιάς, αφού ξεκαθάρισε ότι η οριοθέτηση είναι ένα πρόδρομο έργο για τους δασικούς χάρτες, τόνισε ότι εκείνο που δημιουργεί τα προβλήματα είναι η άποψη άπαξ δάσος πάντα δάσος.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να αποφασιστεί ως βάση μία χρονολογία, ώστε να μπορέσουν να καταρτιστούν χάρτες, νόμοι και γραφές και να αποβληθούν οι καταπατητές.

Για διαδικαστική ρύθμιση, σε συνέχεια ρύθμισης του 2003, έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας για τα δάση.
Υπάρχει η εκκρεμότητα αυτή για τους δασικούς χάρτες, χωρίς όμως να είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να δώσει λύση, τόνισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι ο κ. Μπασιάκος ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων στη Βουλή. Δεν κατέστη δυνατή. Το θέμα έχει εξαντληθεί.
Πηγή: skai.gr