Κλείσιμο

Σοσιαλιστική στροφή Τσίπρα στην ΕΕ: Στηρίζει τον Τίμερμανς για την Κομισιόν

Τη στήριξή του στον Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) για την προέδρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται. 

"Η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη" τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Τίμερμανς, εφόσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι "δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή".

Tην ανάγκη ο
νέος πρόεδρος της Κομισιόν, καθώς και το σύνολο των προσώπων που θα αναλάβουν τις ανώτατες θεσμικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να στηρίζουν την ενότητα και τα ιδανικά της ΕΕ -όπως την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή- επισήμανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στο άτυπο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στο άτυπο δείπνο, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.
Πηγή: skai.gr