Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης άλλα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Ο κ. Φέσσας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, η οποία στις περιπτώσεις υπεργολαβιών, καθιστά υπεύθυνη την επιχείρηση που αναθέτει το έργο -για χρονικό διάστημα έως και 3 έτη από την λήξη της σύμβασης- για ζητήματα όπως η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, μισθών και απολύσεων των εργαζομένων του υπεργολάβου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι τέτοιες νομοθετικές ενέργειες αποθαρρύνουν την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ προειδοποίησε ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν διγλωσσία και το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε ότι αφόρα τις προθέσεις της κυβέρνησης να παγώσει την μείωση των συντάξεων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι βασικός στόχος της χώρας, πρέπει να είναι η απόκτηση βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος και πως ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας