Σκληρή επίθεση Καραμανλή κατά του ΠΑΣΟΚ

Ανυποχώρητος στην μάχη κατά της διαπλοκής εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις για το βασικό μέτοχο.
Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής -σε καμία περίπτωση-, δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ασυδοσία της διαπλοκής, όσο και αν το σύστημά της, υπονομεύει τις προσπάθειές μας. Αναφερόμενος στο θέμα του βασικού μετόχου, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία. Όπως είπε, είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι κάποιοι, ενώ ψήφισαν τη σχετική συνταγματική ρύθμιση, τώρα την υπονομεύουν και εμφανίζονται ως κατήγοροι. Η κυβέρνηση - τόνισε - αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων του νόμου. Ωστόσο, τις διαβουλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις χαρακτηρίζει ως μάχη για την προάσπιση του ελληνικού Συντάγματος. Γι` αυτό το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο Τσάρλς Μακ Γκρίβι.
Ο Κώστας Καραμανλής υπεραμύνθηκε της οικονομικής απογραφής ενώ δεσμεύτηκε για δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις που θα προκύψουν μέσα από διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς.
Νικητές, κατέληξε ο πρωθυπουργός, στη σύγκρουση με τη διαφθορά θα είναι οι πολίτες. Αυταπάτες ας μην υπάρχουν σε κανένα. Προσδιόρισε τη ΝΔ ως κόμμα που κινείται στους άξονες του κοινωνικού κέντρου και του μεσαίου χώρου, που εργάζεται προς όφελος όλων των Ελλήνων. Για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τάχθηκε υπέρ μιας κοινώς αποδεκτής λύσης με ανταπόκριση των Σκοπίων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, αντί να απολογηθεί για τον πρώτο χαμένο χρόνο, συνεχίζει να επαναλαμβάνει μονότονα τις προεκλογικές του ομιλίες για το τι ΘΑ κάνει στο μέλλον.
>
Ομιλία Μεϊμαράκη

Συστάσεις δημόσιας συμπεριφοράς και πολιτικής παρουσίας στα κομματικά στελέχη, απηύθυνε στην ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Αυστηρό μήνυμα απέστειλε παράλληλα σε τυχόν υποψήφιους αντάρτες των δημοτικών εκλογών.
Τα στελέχη του κόμματος, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, δεν έχουν δικαίωμα να διαφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές. Αντίθετα, πρέπει να τις στηρίζουν με κοινή γραμμή, ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις τους δεν πρέπει να παρασύρονται σε αντιδικίες χωρίς επιχειρήματα.
Προειδοποίησε ότι πρόσωπα που ανήκουν στη ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε διασπαστικά ψηφοδέλτια. Τόνισε επίσης τη στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση, ζήτησε όμως μεγαλύτερη συλλογικότητα από κάθε στέλεχος.
Αναφερόμενος στο βασικό μέτοχο, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση, χαρακτήρισε το θέμα βαθύτατα πολιτικό και επισήμανε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό στις Βρυξέλλες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαιτερότητες και ότι πρέπει να ισχύσει ο βάσει του συντάγματος εκτελεστικός νομός.
Πηγή: skai.gr