Σκληρή απάντηση του δημάρχου Ζαχάρως

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου προκάλεσαν οι επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για την παραχώρηση στο δήμο τμήμα της παραλίας, έκτασης περίπου 2.500 στρεμμάτων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ύποπτη τη συμφωνία και απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες συναλλαγές λίγο πριν από τις εκλογές.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ζαχάρως κάνει λόγο ιγα έλλειψη εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέφυγε σ' αυτόν για να ενημερωθεί.

Ακόμα, ο κ. Χρονόπουλος τονίζει ότι οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ξεπουλήματος δημόσιων εκτάσεων αποτελούν ασέβεια και προσβολή και καταλήγει λέγοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απέκτησε αποφασιστικό ρόλο και γίνεται ασπίδα για την προστασία της περιοχής.

Από την πλευρά της η Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου αποσαφηνίζει ότι η έκταση που παραχώρησε στο Δήμο δε γειτνιάζει με την προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Καϊφα και του δάσους Στροφυλιάς.

Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να μάθει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία της παραλίας που είναι ενταγμένη ως προστατευόμενη περιοχή στο Natura.
Πηγή: skai.gr