Την διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος στο ΣΥΡΙΖΑ στις 5 Απριλίου, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται το δημοψήφισμα να αφορά το ζήτημα προσθήκης στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμη και οργανωτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα συγκληθεί πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της διενέργειας εσωκομματικού δημοψηφίσματος, τάχθηκε νωρίτερα με συνέντευξή του στο CNN Greece, ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ένα ζήτημα (το όνομα) που κατεξοχήν θα συζητηθεί στον προσυνεδριακό διάλογο, δεν είναι σκόπιμο να τεθεί σε εσωκομματικό δημοψήφισμα πριν το συνέδριο, προκαταλαμβάνοντας τα συμπεράσματα αυτού του διαλόγου», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί η πρόταση να προστεθεί στον τίτλο το «Προοδευτική Συμμαχία» ή κάτι ανάλογο και πως κανείς δεν αμφισβητεί το «ΣΥΡΙΖΑ».

«Το σκεπτικό της πρότασης είναι να αποτυπωθεί στον τίτλο η συνάντηση με τον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και των ανένταχτων της Αριστεράς. Το λέω αυτό για τους ανένταχτους γιατί αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Επομένως, ο τίτλος είναι ένα ανοιχτό θέμα, το συνέδριο είναι το κατεξοχήν όργανο για το απαντήσει», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στον ΑΝΤ1.

«Το όνομα ''ΣΥΡΙΖΑ'' είναι πολύ δυνατό brand name, δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει, αλλά το να προστεθεί κάτι στον τίτλο που να σηματοδοτεί τη διεύρυνσή του είναι συζητήσιμο. Θα το συζητήσουμε με τον κόσμο μας αυτό, γιατί εμείς θέλουμε ενεργούς πολίτες παντού», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις