Σιουφλιάς εφ` όλης της ύλης

«Παραβιάστηκε ο νόμος, άρα είναι αυθαίρετες κατασκευές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σιουφλιάς, αναφερόμενος στη μετατροπή των ημιυπαίθριων σε χώρους κύριας χρήσης. Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησής τους, λέγοντας ότι «εξετάζεται η κατάργηση εκείνων των πολεοδομικών ρυθμίσεων που ευνοούν την αυθαιρεσία ελλείψει και επαρκών ελέγχων».
Για την κατάργηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για το βασικό μέτοχο ο κ. Σουφλιάς διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, αλλά της κυβέρνησης, πρόσθεσε όμως πως η γνώμη των νομικών συμβούλων του ΠΕΧΩΔΕ είναι ότι είτε παραμείνει, είτε καταργηθεί, δε θα έχει επιπτώσεις στην πορεία εξέλιξης των έργων.
Αναφερόμενος στην επαπειλούμενη περικοπή κοινοτικών κονδυλίων, λόγω κακοδιαχείρισης, παρατυπιών κλπ., υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη και δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τις «οσίες παρθένες"
Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα της ΝΔ. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής, έκανε απλώς μια απλή επισήμανση για το θέμα των αξιολογητών και εξέφρασε την έκπληξή του για τη διάσταση που πήρε το θέμα, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η ιστορία».
Πηγή: skai.gr