Σήμερα η τριμερής υπουργών Αμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου- Η ατζέντα

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών 'Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο 'Αμυνας Κύπρου, στις 15:00 το μεσημέρι ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης θα καλωσορίσει τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, στο ξενοδοχείο Landmark.

Στις 15:30 πρόκειται να ξεκινήσει η τριμερής διαβούλευση των αντιπροσωπειών των Υπουργείων 'Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στις 17:00, οι τρεις υπουργοί 'Αμυνας θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ στις 17:15 θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι υπουργοί 'Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Mohamed Zaki αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Αύριο, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, οι υπουργοί 'Αμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των υπουργών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ