Siemens: Νέες αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σύστημα C4I της Siemens και τον τρόπου παραλαβής του δικτύου επικοινωνιών του C4I Tetra, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπηρεσιακό έγγραφο αποδεικνύει τον επεισοδιακό τρόπο παραλαβής του συστήματος Τetra, το Μαϊο του 2007, όταν τεχνική επιτροπή της αστυνομίας απέρριψε το σύστημα, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρος συγκρότησε άλλη επιτροπή η οποία και ενέκρινε την προμήθεια του.

Μάλιστα, με την παραλαβή του συστήματος συμφωνούσαν και δυο ειδικοί του Πολυτεχνείου, κρίνοντας ότι οι τεχνικές του αποκλίσεις από τις προδιαγραφές δεν ήταν τόσο • • σημαντικές.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης υποστήριξε στη Βουλή ότι η υπόθεση της Siemens αφορά την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και όχι τη ΝΔ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη τόνισε ότι όλες οι επίμαχες συμβάσεις με την εταιρεία έγιναν την περίοδο 2002 2003.

Υποστήριξε ότι είναι λάθος να μιλάμε για σκάνδαλο αφού πρόκειται για μια υπόθεση που είναι ακόμα στην προανάκριση.

Ο κ. Χατζηγάκης προειδοποίησε επίσης ότι όποιος πλήρωσε και όποιος πληρώθηκε θα πληρώσει.

Την ίδια ώρα, μετά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο Πέτρος Τατούλης τάχθηκε την Πέμπτη υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής που ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μελετήσουν καλά την υπόθεση, υπονοώντας αυτό που είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη βουλή, ότι δηλαδή η υπόθεση της Siemens αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr