Κλείσιμο

Σε προεκλογική τροχιά τα κόμματα

Έντονα προεκλογικό χαρακτήρα έχουν οι κινήσεις των πολιτικών αρχηγών γεγονός που τροφοδοτεί τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο κτίριο του υπουργείου παιδείας και επανέλαβε την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζεται για την περιοδεία του κατά μήκος της Εγνατίας οδού όπου θα επισκεφθεί περισσότερες από δέκα πόλεις σε τέσσερις περιφέρειες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υπόθαλψη των φαινομένων διαφθοράς.

Η κυβέρνηση παρά το ότι επισήμως αρνείται τα περί παράτασης της κοινοβουλευτικής συνόδου εντούτοις το γεγονός ότι η βουλή θα κλείσει τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα από το αναμενόμενο ώστε να συζητηθεί σειρά νομοσχεδίων με κυριότερο αυτό για την συγκέντρωση των ΜΜΕ ενισχύει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το Φθινόπωρο.

Στη βουλή πάντως η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των ομολόγων συνεχίστηκε με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων.

Εξάλλου νέα κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ προκαλούν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η ψήφος στα κόμματα της αριστεράς δεν έχει νόημα και ότι ο Ριζοσπάστης είναι το χειρότερο έντυπο στην ελληνική δημοσιογραφία.

Το προεκλογικό σκηνικό δεν αναμένεται να αλλάξει και τις επόμενες ημέρες παρά την παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το Ευρωσύνταγμα.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος