Κλείσιμο

Σε «απολογία» η Τζάκρη με εντολή Τσίπρα – Σάλος με τη δήλωσή της για Μητσοτάκη

Την αντίδραση του ίδιου Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι απαξιωτικές εκφράσεις της Θεοδώρας Τζάκρη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «απάτριδα» και «διεθνιστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε την βουλευτή να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, ενώ της έγιναν συστάσεις να αποφεύγει τέτοιες εκφράσεις που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Τζάκρη κάνει λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπε για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, «δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης».

«Καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη», τονίζει η βουλευτής.

Τι είπε ακριβώς η κ. Τζάκρη

Στην επίμαχη δήλωσή της που έγινε στην τηλεόραση του alpha κ. Τζάκρη, ανέφερε τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη. Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις της κ. Τζάκρη προκάλεσαν την αντίδραση αρκετών κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Νίκου Φίλη και του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Νίκος Φίλης, τονίζει η λέξη «άπατρις» είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς και απομεινάρι μιας άλλης εποχής και πως στην ηθική παράδοση της αριστεράς δεν περιλαμβάνεται να κατηγορείται κάποιος ή κάποια με αυτή τη λέξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι!», αναφέρει ο κ. Φίλης.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως ‘’απάτριδες’’ και ‘’διεθνιστές’’. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

Στο ίδιο ύφος, ο Πάνος Λάμπρου αναφέρει ότι η λέξη «διεθνιστής» είναι τίτλος τιμής ενώ προσθέτει ότι η κ. Τζάκρη συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται.

Πηγή: skai.gr