"Σαν Έλληνας και σαν Εβραίος θλίβομαι από την αδυναμία αντιμετώπισης του ρατσισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο"

"Σαν Έλληνας και σαν Εβραίος θλίβομαι από την αδυναμία αντιμετώπισης του ρατσισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η άρνηση του ολοκαυτώματος συνεπάγεται με την άρνηση της εξόντωσης 6 εκατομμυρίων ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο την φυλετική καταγωγή τους" ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυιδ Σαλτιέλ.

"Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που της παρέχει η Δημοκρατία καθώς και την απόγνωση ενός τμήματος του πληθυσμού που βρίσκει καταφύγιο σ' αυτήν. Οι πολίτες αυτοί δεν είναι νεοναζί" τόνισε ο κ. Σαλτιέλ.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως, πρόθεση των αρνητών του Ολοκαυτώματος είναι να αλλάξει η ιστορία. Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αρνητών αυτού του εγκλήματος, ο κίνδυνος είναι μεγάλος να επαναληφθεί ένα Ολοκαύτωμα και η εξόντωση ανθρώπων με φυλετικά κριτήρια.

"Η Χρυσή Αυγή λέει αυτά που λέει και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος που να επιβάλλει κυρώσεις σε ανάλογες περιπτώσεις. Τέτοιοι νόμοι προφυλάσσουν την Δημοκρατία" είπε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής για το Ολοκαύτωμα

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Να σιωπήσουν τα αποκόμματα του μνημονίου, που έχουν στις τάξεις τους αρνητές των Ολοκαυτωμάτων του Ελληνισμού! Να ζητήσει συγγνώμη η ΝΔ που επέβαλε στα παιδιά μας να διδάσκονται το βιβλίο της Ρεπούση, αυτό το ανιστόρητο και ανθελληνικό έκτρωμα. Η Χρυσή Αυγή είναι ο θεματοφύλακας της Εθνικής Μνήμης και της Ιστορικής Αλήθειας και δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν την Ελλάδα μας Γερμανία!».

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

"Ανατριχιαστική και απροκάλυπτη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος από τη Χρυσή Αυγή μέσα στην ίδια τη Βουλή.

Κάνει λόγο για "ωμά ναζιστικές πεποιθήσεις του ηγετικού πυρήνα" και αποδίδει μεγάλη σημασία στο νομοθετικό στιγματισμό της Χρυσης Αυγης, ως ακραίου ναζιστικού μορφώματος.

Τέλος ζητάει ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν την κοινή πρότασης νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΗΜΑΡ που επισημαίνει οτι η χθεσινή προκλητική θέση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σε άλλες χώρες θα έθετε ζήτημα άμεσων κυρώσεων.

Στη Ελλάδα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο και γι αυτό το λόγο είναι απολύτως αναγκαία η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχει κατάθεση από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr