Σαμαράς: Δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015

Δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015 διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο Μιλάνο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της ΕΕ και της Ασίας.

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου (...) Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός στον απόηχο των αναταράξεων στις αγορές με τους ελληνικούς τίτλους.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας όμως παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας προληπτικής γραμμής στήριξης για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.

Στην ίδια συνέντευξή, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα και η άνοδος των επιτοκίων έθεσε υπό αμφισβήτηση από αρκετές πλευρές το εάν και κατά πόσον η Αθήνα θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό της να βγει από το πρόγραμμα στις αρχές του 2015.

«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέντευξη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας διότι αυτές αποτελούν το «εισιτήριό μας για την βιώσιμη ανάπτυξη».

«Η Ελλάδα διαπραγματεύεται προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης» επισήμανε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στο Μιλάνο, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο και ότι «υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση για με τους εταίρους και τους δανειστές μας για την πρώτη μεταβατική φάση.»

Πηγή: skai.gr