Σακελλαροπούλου:Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας-Η Τουρκία υπονομεύει τον διάλογο

«Η Ελλάδα επιδιώκει να αναπτύσσει σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη της περιοχής και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ενώ αντιθέτως, η Τουρκία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπονομεύει τον διάλογο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του κεντρικού οργάνου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Γιάνγκ Γετσί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του, ο κύριος Γιάνγκ συμφώνησε ως προς τη σημασία διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Αναφορικά με το Κυπριακό πρόσθεσε ότι η Κίνα παγίως στηρίζει την εξεύρεση λειτουργικής και δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, μετέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους χαιρετισμούς του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε την επιθυμία και της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων σε όλους τους τομείς. Επίσης ευχαρίστησε τον κύριο Γιάνγκ για την υποστήριξη που παρέσχε προς τη χώρα μας η Κίνα με την αποστολή υγειονομικού υλικού για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο Κινέζος αξιωματούχος συνεχάρη την Ελλάδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τόνισε ότι και οι δύο χώρες στηρίζουν την πολυμερή συνεργασία και τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τέλος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το Έτος Πολιτισμού Ελλάδας-Κίνας 2021, το οποίο συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 2021, θα επιτρέψει την ανάληψη δράσεων που θα φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς, φορείς αρχαίων πολιτισμών.

Πηγή: skai.gr