Σ. Σπηλιωτόπουλος: «Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα για το Σινούκ»

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη συντριβή του μοιραίου «Σινούκ» και όσα ακολούθησαν.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπεραμύνθηκε των χειρισμών, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε. Διαβεβαίωσε ότι τα αίτια της τραγωδίας και οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν, και δε θα αποκρύβει τίποτα.
Κατά δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου, στο τέλος της προσεχούς εβδομάδος, θα ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση και θα ενημερωθεί η Βουλή για τις ευθύνες σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων, για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις από τη στιγμή του δυστυχήματος μέχρι την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Tην ΕΔΕ θα διενεργήσει ο υπαρχηγός του πολεμικού ναυτικού, αντιναύαρχος Αντώνης Σουρβίνος.
«Δε δέχομαι - είπε - ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανίκανες ή άντρο διαφθοράς. Είναι γνωστό - συμπλήρωσε - πού υπάρχει η διαφθορά και η διαπλοκή, και ήταν ορατές αυτές τις ημέρες».
Από την πλευρά της, η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει την πρώτη κρίση της θητείας της, και την χαρακτήρισε «ανεύθυνη».
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό και σε πολιτικό επίπεδο, ζήτησε το ΚΚΕ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση ανέλκυσης της ατράκτου του «Σινούκ», που εντοπίστηκε χθες σε βάθος οκτακοσίων μέτρων, νοτιοανατολικά της Σιθωνίας. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και το πτώμα ενός από τους 8 αγνοούμενους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε δύσκολη έως αδύνατη χαρακτήρισε την ανέλκυση του Σινούκ, λόγω του μεγάλου βάθους στο οποίο βρίσκεται.
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο σαμποτάζ, λέγοντας ότι όλες οι εκτιμήσεις από το υπουργείο `Αμυνας συγκλίνουν στην εκδοχή του ατυχήματος.
Ο κ. Ρουσόπουλος, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα αναφορικά με το ενδεχόμενο και άλλων καρατομήσεων στο στράτευμα. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ρουσόπουλος, περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει επί τη βάσει δημοσιευμάτων.
Ανέφερε επίσης, πως δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι για την πτώση του Σινούκ, ειδοποιήθηκε το ΝΑΤΟ από τους Τούρκους.
Πηγή: skai.gr