Σ. Κόρακας: «Αδιέξοδα δημιουργεί ο εξτρεμισμός του Σαρόν»

Για την πρωτοβουλία της Γενεύης
«Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαλλαξία των ακραίων συντηρητικών, αντιδραστικών δυνάμεων του Ισραήλ που δεν δέχονται παρ`ότι διακηρύσσουν ορισμένοι την ύπαρξη ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Θα μπορούσανε να δεχτούν κάτι σαν προτεκτοράτο αλλά όχι ανεξάρτητο. Το θετικό είναι αυτό ότι σε αντίθεση με εκείνους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου έχουμε αυτούς που έχουν πάρει την πρωτοβουλία Παλαιστίνιούς και Ισραηλινούς, που αποδεικνύουν ότι μπορούν οι δυο λαοί να συζητήσουν αλλά να βρουν και διεξόδους στα αδιέξοδα που δημιουργεί ο σιωνιστικός εξτρεμισμός του Σαρόν και των συνεργατών του».

Ερωτηθείς αν το σχέδιο της Γενεύης είναι ικανό να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις

«Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινάει με εκπροσώπους της κοινής γνώμης δεν είναι σε κρατικό επίπεδο. Είναι μια πρωτοβουλία πίεσης που όμως έχει αγκαλιάσει τους δυο λαούς. Χαρακτηριστικό δε είναι για το πόσο αυτή η πρωτοβουλία «πονάει» τους σιωνιστές είναι ότι κύκλοι της κυβέρνησης Σαρόν έχουν ζητήσει την καταδίκη εις θάνατον των ισραηλινών που θα υπογράψουν ή που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία».
«Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι υπάρχει διέξοδος, δεν είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι σε αδιέξοδο. Σε αδιέξοδο την φέρνει η αδιαλλαξία και η βαρβαρότητα του Σαρόν, η οποία προκαλεί από την δική της πλευρά αντιδράσεις οι οποίες παίρνουν ακραίο χαρακτήρα».
«Είναι η εκδήλωση της απόγνωσης ενός λαού ο οποίος μη έχοντας πως να αντιμετωπίσει ένα πάνοπλο αντίπαλο με τα πιο σύγχρονα όπλα και πραγματικά αποφασισμένο, ορισμένοι από τους νέους του μετατρέπουν το σώμα τους σε βόμβα, το ανατινάσσουν για να τον εκδικηθούν».
« Δεν συμφωνούμε με αυτό τον τρόπο γιατί πιστεύουμε ότι οι ζωές αυτών των μαρτύρων, πραγματικά πρόκειται για μάρτυρες, μπορούν να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά στον αγώνα για την ανεξαρτησία και για ένα καλύτερο μέλλον του παλαιστινιακού λαού αλλά όμως σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα τους ταυτίσουμε και δεν τους ταυτίζουμε με τους επιδρομείς. Θεωρούμε ότι είναι μια έκφραση της αντίστασης και την αντίσταση αυτή ποτέ δεν την καταδικάσαμε και δεν ούτε πρόκειται να την καταδικάσουμε».
Πηγή: skai.gr