Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Τα πρώτα ονόματα για το νέο κυβερνητικό σχήμα Μητσοτάκη

Τις πρώτες πληροφορίες για τα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα έχει ο ΣΚΑΪ, και ο Γιάννης Καντέλης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, που πιθανότατα να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα σε λίγο, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης. 

Ο Στέλιος Πέτσας μετακομίζει σε θεσμικό υπουργείο, όπως ακούγεται αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών. Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου φέρεται να αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μετακομίζει από το ΥΠΑΑΤ. Για τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος θα πάρει το θώκο υφυπουργού παρά τω υπουργώ στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει ο Χάρης Θεοχάρης και δεν αντικαθίσταται από τον βουλευτή Β1 Αθηνών Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος φαίνεται να αφήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, όπου ακούγεται το όνομα του Νίκου Παπαθανάση, αλλά άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό δεν ισχύει και θα παραμείνει στο ΥΠΑΝΕ. Για το ΥΠΕΝ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα. 

Οι περισσότεροι επικεφαλής των υπουργείων που έχουν διαχειριστεί τις διαδοχικές κρίσεις (Έβρος, Υγεία, Οικονομία) από το Φεβρουάριο και μετά (Σταϊκούρας - ΥΠΟΙΚ, Χρυσοχοΐδης - ΥΠΡΟΠΟ, Δένδιας - ΥΠΕΞ, Παναγιωτόπουλος - ΥΠΕΘΑ, Πιερρακάκης - υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μηταράκης - υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) παραμένουν οι ίδιοι. 

Το υπουργείο Υγείας φέρεται να ενισχύεται με έναν επιπλέον υφυπουργό, με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό από υφυπουργό. 

Σημειώνεται ότι τηλεφώνημα δέχθηκε, ενώ βρισκόταν στον αέρα του ΣΚΑΪ 100,3, και ο βουλευτής της ΝΔ, διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος, ο οποίος δεν σχολίασε εάν επρόκειτο για τηλεφώνημα από το Μαξίμου. Είχε ακουστεί για τη θέση του Γιώργου Κουμουτσάκου αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής αγωγής.

 

Πηγή: skai.gr